Om oss

 

Balke Kaffe er kaffebedriften som ønsker å utgjøre en forskjell. Med vår kaffe, håper vi å møte de stadig voksende forventningene nordiske kaffedrikkere har tilegnet seg. I tillegg ønsker vi å påvirke og forbedre arbeidsforholdene til de som jobber innen kaffeproduksjon, med å betale en rettferdig pris for disse produktene.

Vi i Balke Kaffe - Stange Kaffebrenneri spesialiserer oss på 100% colombiansk kaffe. Mesteparten av kaffebønnene vi bruker blir kjøpt direkte fra farmene, og på denne måten kan vi garantere bærekraftig produksjon, god kvalitet og sporbarhet. Ved å kjøpe våre kaffebønner, bidrar du til at bøndene som hver dag jobber beinhardt for å dyrke best mulig kaffe, får anstendig lønn for arbeidet.

Kaffen vi selger kommer fra ulike regioner i Colombia. En del av disse områdene var sterkt preget av uroligheter og kokaindyrking. Takket være innsats fra andre land, som Norge, ble det inngått en fredsavtale med FARC-geriljaen som gjorde det mulig å erstatte mange ulovlige kokainplantasjer med kaffe- og kakao plantasjer. For oss er det viktig å fortsette å bidra med denne støtten til bøndene som hver dag kjemper for en bedre framtid for deres familier. Vi kan ikke tenke oss en bedre måte å gi denne støtten på enn å kjøpe kaffebønnene direkte fra dem: De får bedre og rettferdig lønn for deres arbeid, og vi gis muligheten til å nyte det vi liker aller best El Cafe de Colombia.

Stange Kaffebrenneri er det første kaffebrenneriet i Hedmark som produserer spesialkaffe. Hver dag jobber vi hardt for å finne single origin kaffe av beste kvalitet. Vår kaffe er hovedsakelig fra Colombia, men vi ønsker også å tilby kaffe fra andre steder i verden. Når vi handler kaffe fra andre produsenter er vi også opptatt av at dette også er "Fair Trade" .

Alle våre kaffebønner går gjennom en kvalitetskontroll, hvor vi testbrenner all kaffe før vi bestemmer oss for å importere. Deretter brenner vi, eller roaster som det heter på fagspråket, disse bønnene nøysomt og forsiktig, for å forsikre at alle smaker og karakteristikker ved de ulike bønnene kommer best mulig fram. Det endelige resultatet blir en kopp fylt med god og smakfull kaffe. 

Ettersom vi brenner kaffe på etterspørsel, vil vi alltid kunne garantere deg fersk kaffe.

Vi er stolte av å kunne tilby kavlitetskaffe fra våre lokaler på Stange, med et hjerte fylt med lidenskap for Colombia!

 

 

Hilsen Andrea, Silje og Per Christian